Support / FAQs / About techtown

Home Forums Archives TXV fault – high delta between T3T4

  • TXV fault – high delta between T3T4

    TXV fault – high delta between T3T4 1 Olivero updated 5 months, 1 week ago 1 Member · 3 Posts
  • TXV fault – high delta between T3T4 2

    guest

    Member
    August 20, 2019 at 12:00 am

    I have an Indiglo IY0450 ice machine that is making ice but will eventually go into safe mode.  I am getting E08 TXV faults with every cycle…to the tune of about 80 faults per day.  After going into the freeze cycle the difference between T3 and T4 is 37F.  I believe it should be less than 12F at 5 minutes after the freeze cycle start.  T3 temperature never goes below 53F while T4 gets down to 10F.  I have thoroughly cleaned the machine, replaced T3 thermistor and it is still doing the same thing.  Not sure what to do next.

    TXV fault – high delta between T3T4 3 TXV fault – high delta between T3T4 4

  • TXV fault – high delta between T3T4 2

    fixbear

    Member
    August 21, 2019 at 9:52 am

    Sounds like your low on refrigerant.  Have you Had gauge’s on it?  Check for a leak at the charge ports first. If your not a licensed tech, you will need to find one for this.  Rarely is it the TXV unless the operating charge is corroded. But most of these I’ve seen have a danfoss that the valve and charge are chromed. 

    This is what Manitowoc say’s;

    TXV fault – high delta between T3T4 6

  • TXV fault – high delta between T3T4 7

    Olivero

    Member
    August 21, 2019 at 8:38 pm

    Yeah, I doubt it’s a TXV, could be low on refrigerant. 

     

    TXV’s don’t fail often, though they do occasionally.

Log in to reply.

Original Post
0 of 0 posts June 2018
Now