Support / FAQs / About techtown

Home Forums The Hot Side hot side

Tagged: 

  • hot side

     fixbear updated 4 months ago 4 Members · 7 Posts
  • makcl

    Member
    July 6, 2020 at 5:07 am

    i have a henny penny evolution elite open fryer and its not pumping oil back in the pan,the motor is running.what could be the fault

  • olivero

    Member
    July 6, 2020 at 9:44 am

    Could be a clogged pump line, I’ve seen that on a Frymaster before.

    Either that or a broken O-ring or a seal that’s letting air in.

  • fixbear

    Member
    July 7, 2020 at 7:22 am

    This might help

  • fixbear

    Member
    July 7, 2020 at 7:37 am

    It seems that the attachment screen shot never posted. So go to this manual page 8.

    Henny Penny fryer service manual

    You never said what model you have, or how much service it has on it. Do you have any error codes?

    They use a roller pump on these. And they do get pluged up so the rollers don’t come out from gunk. But most often is the “O” rings not being in good shape or greased at reassembly of the filter pads.

  • stuartreiman

    Member
    July 16, 2020 at 4:39 pm

    It depends on where you are working. If it is a chili’s, then in no longer has the roller style pump. Some times they also need to be primed by putting some oil down the incoming side of the pump. Another possibility is the return valve not opening. Is it happening on every vat or just one.

  • makcl

    Member
    July 29, 2020 at 3:37 am

    thank you guys for all the suggestions,its an evolution elite E141

  • fixbear

    Member
    July 29, 2020 at 11:55 am

    In that case you want the electric service manual.

    Henny penny service manual, EEE141

Log in to reply.

Original Post
0 of 0 posts June 2018
Now